top of page

Ud & Se med DSB

Opdateret: 26. apr. 2023

På sommerens varmeste dag - den med 35 grader, skulle jeg købe en billet hjem fra København hvor jeg havde undervist i Adobe Photoshop.

Og DSB appen spørger selv om jeg muligvis kan spare lidt ved at købe et rejsepas stedet? Og det kunne jeg. 3 kroner.

Til gengæld kunne jeg med rejsepas køre med tog alt det jeg orkede i en hel uge. Og det er da fantastisk på så mange måder, altså bortset fra at jeg ikke skulle nogen steder.

Men den dag, den varmeste dag siden nogen og halvfjerds, var det ingen steder jeg hellere ville være end i DSB’s fuldstændig vidunderligt aircondition-nedkølede togvogn.

Hvor jeg endda havde en aldeles fantastisk sidepassager, som havde besøgt sin søn og hans familie i Australia de sidste tre måneder. Og wow - havde hun nogle meninger om deres liv: de havde for travlt - skulle faktisk noget hver dag, svigerdatter var ikke specilet god til madlavning, ungerne var både dårligt opdraget og dovne, hun skulle sove på en madras på gulvet (de havde dog undervejs fået købt en seng, for det trak ind langs gulvet, og det syntes de alligevel ikke de kunne byde mor på 80...) - ja der var meget i vejen, men det var underholdende!

Og da vi nærmede os Vejle, overvejede jeg at følge hende hjem til Randers. Og så kunne jeg jo bare tage toget videre nordpå - og ved ikke hvordan tognettet er skruet sammen, men evt. måske derfra og vestpå? Og så bare rundt på må og få indtil temperaturen udenfor i vikeligheden var faldet…

Et eller andet sted skulle jeg stå ud og bruge mine DSB poeng for at købe en taquito - whatever that is - og en sodavand - tilsammen kun 160 points. Der ville stadig være point nok til en kop kaffe næste morgen, hvor jeg ville være på en station et helt andet sted i landet! Sikke et dejligt afkølet eventyr det ville være! Jeg kunne mødt alle mulige spændende mennesker - for det gør man sku på toget!

Og jeg elsker at køre tog - kun mig og min computer - ingen ting der skal sættes på plads, tørres af, sættes over, svares på…

Men jeg stod af på en brændende platform (nej, det er noget andet…) i Vejle og satte mig ind i min overopvarmede bil og kørte hjem.

Og satte på plads, tørrede af, satte over, og svarede på spørgsmål (som oftest: Hvad skal vi have til aftensmad?)

Men det havde været en dejlig kølig togtur - og jeg har sparet tre kroner!Godstog på Vejle Havn
Godstog på Vejle Havn

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Stjæl!

Comments


bottom of page